Hverdagen i dagplejen

Hverdagen her hos mig, bruger vi først og fremmest på at lege og hygge os sammen, både inde og ude. Det er vigtigt for mig, at børnene har det godt og føler sig trygge. Jeg lægger stor vægt på, at børnene bliver udfordret både kreativt, motorisk, fysisk og får brugt de forskellige sanser. Derfor arbejder vi meget med kroppen og bevægelse og får stimuleret de forskellige sanser, på det niveau børnene nu er, hvilket sker gennem leg, dans og bevægelse. Dette er også vigtigt for børnenes videre udvikling og indlæring.

I den forbindelse har vi idrætsdag tirsdag og torsdag, hvor krop og bevægelse er i fokus.

 Vi er rigtig meget ude i naturen og her bruger vi bl.a. vores høresans, når vi f.eks. kan høre en flyver, en traktor eller en fugl. Samt synssans når vi kan se flyveren eller en lille myre. Vi snakker meget om de ting vi ser og hører i naturen, enten i haven eller på vores gåtur. Vi har f.eks. et træ på væggen på vores legeværelse. Og det træ bruger vi til at spejle årstiderne i, dvs. når vi kan se de grønne blade kommer frem på træerne uden for, så sætter vi dem på vores træ inden for. Og når bladene begynder at blive brune og falde af, når det bliver efterår, så sker det også på vores træ. Og ligeledes om vinteren er træet helt bart, men med snevejr 🙂. En dejlig gynge- og rutsjetur er også vigtig for sanserne. Vi har også musik og sang på programmet, da dette bl.a. er med til at styrke børnenes sprog.

Vi har hesteog køer i området og går ind i mellem over og siger "hej" til dem, det er noget børnene synes er en fantastisk oplevelse.

To mandage om måneden, mødes vi til heldagslegestue i Frejlev kirkecentre, med andre private dagplejer og dagplejebørn i Frejlev. Hvor børnene lærer, at være sammen i størrer grupper.  

Vi besøger børnehaven Vivaldi med jævne mellemrum, for at børnene kan snuse lidt til børnehave livet. Og så besøger vi selvfølgelig den børnehave, som hver enkelt barn skal i nogle gange, inden barnet skal starte i børnehave.

Der ud over øver vi også dagligt i at blive selvhjulpen, med hensyn til at tage tøj og sko af og på selv, da jeg synes det er vigtigt at børnene stille og roligt bliver klar til børnehaven.

Hver fredag holder vi vores egen maddag, hvor vi får varmt mad. Og en gang i mellem giver jeg maddagen et tema, hvor vi gør noget ekstra ud af dagen, det kan f.eks. være Halloween fest, skovtur eller discofest.

Seneste kommentarer

08.07 | 09:47

Lone får vores største og bedste anbefalinger. Hun er utrolig nærværende, rolig og god til at aktivere børnene. Hun holder løbende os forældre opdateret, hvilket givet et godt indblik i deres hverdag.

16.06 | 17:45

Hej Carina, vil du ikke være sød at sende mig din E-mail på: lone1@gvdnet.dk
Mvh.
Lone

15.06 | 20:30

Hej. Vi har en lille datter på vej, som søger en sød dagplejemor som dig omkring 1/8 2017. Har du slet ingen pladser i sigte i den periode??
Venlig hilsen Carina Pedersen. (Lannerparken)

19.02 | 08:59

Kære Lone:) Det har været de SKØNNESTE 2 år, vores Rosa har haft hos dig. Vi har trygt kunne overlade vores guld til dig, og vidst at hun blevet set, hørt, hygget om og grint med :) Tusind tak!

Del siden

På grund af tekniske problemer med hjemmesiden, er der desværre ingen billeder at vise på denne side i øjeblikket, beklager 😔